rólunk írták

Interieur magazin

 

Interieur magazinAz őszi Absolut Design kiállitás nagy sikert aratott kiállitója, a Büi Design Rt. bútoraira, örömmel „csapott le” a magyar szaksajtó, melyek kvalitásukat tekintve a nemzetközi piacon is megállják helyüket. ezt igazolja a cég rendszeres részvétele a Kölni Bútor Szakvásáron, ahol az idén – a tavalyi 16 helyett – 50 négyzetméteren mutathatják be egyedi, iparművészeti alkotásaikat. Az egységes, ám eredeti formai megoldások révén ugyanis hamarabb tűnik fel a tarvaző tárgyainak művészeti temék jellege, mint nem kevésbé jól kitalált lakberendezési funkciója.


Interieur magazin

Interieur Magazin

Ha Büi Szilveszter designerrel beszélget az ember, könnyen azt hiheti, a formatervezés a világ egyik legegyszerűbb dolga. Nem kell hozzá más, csak néhány tucat örökérvényű, innovatív, jó ötlet, korszerű gyártástechnológia, kisérletező kedvű fiatalokkal, és a termékre vevő, jó izlésű vásárló. A bútorok azonban többről árulkodnak. Magukon viselik korunk jellegzetességeit, de modern formájuk, anyaghasználatuk, szineik nem pusztán divatkövetőek, hanem egyedi tervezői filozófia tükrében mutatkoznak meg.

 


Tér és Rend

Tér és Rend magazinVagy itt vannak a dohányzóasztalaim. Az egyik halszálkát formáz, a másik pókot, a hozzá illő lámpa S alakban csavarodik meg. Mindenféle anyagot felhasználok és társítok, ez esetben például az üveget, a bronzot és a fát.

 

 

 


Lakáskultúra

Lakáskultúra

Érdekes, mondhatni szokatlan polcrendszert mutatott be Büi Szilveszter formatervező a Szofa standján. A rozsdamentes acélból készült bútor „fémridegségét” lekerített formával ellensúlyozta, s hogy még könnyedebb legyen, azaz mozgatható, egyik végén görgők helyettesítik a stabil lábazatot. A felületet borító, speciális lakktól az acél kellemes selyemfényt kap.

 


Bútortrend magazin

 

Büi Szilveszter bútorai majdnem szobrok. Igényes anyagokból dolgozik, melyek között sok a fa és különféle fémek. Rozsdamentes acélöntvényeit a szobrászatból közismert viaszveszelytéses technikával készíti. Munkái a klasszikus bútorépítés szabályait tükrözi. Mégis mintha mindig emelné a mércét. Golyóágya már technikai szempontból is bravúros megoldásokat rejt. 


Bútortrend magazin (2000-04-26 15:30:31)

Büi Design Kölnben

A Büi Design termékeit nemcsak formaviláguk, hanem anyaghasználatuk, ezen belül a nemesacél és tömörfa dominanciája teszi különlegessé. Még érdekesebb azonban az, ahogyan a technológia és a szerkezeti-statikai megoldások beépülnek a formai elemek közé, együtt létrehozva azt a különleges és egyéni stílust, amit a Büi Design képvisel.

Octogon (2000-05-04 15:29:29)

Design random/absolut design 2000
Meglepően elegáns volt a hazai tervező Büi Szilveszter standja is. De mi történt a többiekkel?

(Octogon 2000/3.)

Office magazin (2000-10-18 15:32:20)

Büi Szilveszter az elmúlt évek során kifejlesztett Quadrat irodabútor-rendszerének elemeit formálta új egységbe az ügyvédi irodaház speciális belső terei számára. A Kölni Nemzetközi Bútorvásáron is kiállított, a Büi Design Rt. által tervezett és gyártott bútorokat olyan módon illesztette a recepciós és fogadótér, valamint a tárgylószint méreteihez, hogy azok funkcionális és térformáló szerepüket is betöltsék.

Lakáskultúra (2000-12-05 15:31:29)

LakáskultúraRendhagyó padlóváza. Amerikai diófa talapzat fogja össze a négy, virágsziromszerűen kifelé hajlított fémlemezt, melynek kelyhében helyezte el Büi Szilveszter formatervező – újdonságnak számító padlóvázájában – a virágtartó üveget. A többféle kivitelben (homokfúvott, matt lakkal kezelt alumínium, több színben eloxált alumínium és rozsdamentes acél) és a megrendelő kívánsága szerinti méretben készülő, rendhagyó padlóvázák különös dekorációi lehetnek a lakásnak.

Lakáskultúra (2001-09-04 01:00:58)

 

LakáskultúraBüi Szilveszter formatervező ötlete és munkája ez az étkezővel együtt mindennek helyet adó, ám tökéletesen el is tüntethető mini konyha.