Office magazin (2000-10-18 15:32:20)

Büi Szilveszter az elmúlt évek során kifejlesztett Quadrat irodabútor-rendszerének elemeit formálta új egységbe az ügyvédi irodaház speciális belső terei számára. A Kölni Nemzetközi Bútorvásáron is kiállított, a Büi Design Rt. által tervezett és gyártott bútorokat olyan módon illesztette a recepciós és fogadótér, valamint a tárgylószint méreteihez, hogy azok funkcionális és térformáló szerepüket is betöltsék.

„ Egy könyvtárszoba elmélyült világához tekintélyes méretek illenek. Ezért az ügyvédi iroda 2,80 méteres belmagasságát feledtetniük kellett az itt elhelyezett tömörfa bútoroknak. Az egységes belsőépítészeti arculatnak megfelelően az egyedi berendezés farészeit amerikai diófurnérból készítettük. Ezt egészítik ki a rozsdamentes acél- és belga screenüveg elemek. A minimalista szerkezeteknél alkalmazott igen pontos és finom illesztések, a fémsarkok kidolgozása kemény munka eredménye” – elevenítette fel Büi Szilveszter a munkafolyamat részleteit.

Az asztalok három derékszögből álló lábszerkezetének és a 20 x 20 mm-es sarokrendszer egyenes elemeinek hegesztési technológiája kihívás elé állította a tervezőt. De a többszöri átgondolásnak és próbáknak köszönhetően megszületett az a lábszerkezet, amely az egész bútorrendszer, az író- és tárgyalóasztalok alapjává vált. A tárolásra külön az ügyvédi iroda számára terveztek szekrény- és polcrendszereket

(Office 2000. október)