Hintázás a legkisebbeknek

bölcső kicsi„A forma adja az áttekinthetőséget, világossá teszi az összefüggéseket. Vagyis a forma a lényeg egyik kifejezőeszköze. A felépítés, a szerkezet megnyilvánulása. A formán keresztül érvényesül az esztétikai igény is.” Polcz Alaine
Töredelmesen be kell hogy valljuk, mi igenis folytatunk "emberkísérleteket", brrr.., sőt többek között a saját gyermekeink az alanyok. Pont ezért büszkék vagyunk arra, hogy természetesen szigorúan ellenőrzött körülmények között, de a legilletékesebbek által kapunk visszajelzéseket a folyamatosan bővülő babybui kollekció darabjainak használhatóságáról.

Arra pedig külön ügyelünk, hogy ezen  termékek csak testbarát,  természetes alapanyagokból, és kellően dokumentált világszínvonalú bio-minősítésű felületkezelő szerekkel készüljenek.
Előnyben részesítjük a tökéletesen csiszolt felületek  natúr, vagy biológiailag tiszta lenolajjal való impregnálását, ahol pedig szükség van az anyagok színezésére vagy lakkozására, úgy  a bevizsgáltan nyál és más testnedválló vizesbázisú termékeket alkalmazzuk.
A tervezés és gyártásbavitel során kiemelten ügyelünk a biztonságos használat feltételeinek megteremtésére, de természetesen semmi sem tudja pótolni a  minden pillanatra kiterjedő "sasszemű" gondozói felügyelet alaposságát, és a fejlettségi szintnek megfelelő eszközválasztást.

bölcső részlet 01

bölcső imagebölcső kárpit 01
A túlméretezés szándéka, ami más témakörű termékeinknél főleg a hosszútávú használat érdekében kifejtett erőfeszítést tükrözi, az a gyermekbútorok esetében, fokozott jelentőséggel bíró alapvető biztonsági kérdéssé alakul.
Ilyen például az élek és sarkok megfeleló legömbölyítése, vagy pl., a bölcső esetében az üzemszerű használat során, annak speciális geometria alkalmazásával elért kiboríthatatlansága.

Ezen felül nem titkolt szándékunk, hogy az általunk létrehozott, a gyermekek által használt termékek azon felül, hogy formájukat és minőségüket tekintve kiemelkedőek, még a használójuk alapvető általános biológiai, és ezen belül is főleg az intelligenciájuk, és vázrendszerük gyorsabb fejlődését segítsék elő. Lásd: pl, a korai fejlődés szakaszában legfőképpen a még javában alakuló agyi idegrendszerre bizonyítottan jó hatást gyakorló 3 dimenziós lengő mozgás a bölcső esetében, avagy a sokféleképpen sorba rendezhető puzzle formájú kisszék játékra való késztetése.

puzzle székcsoportpuzzle szék 01