Bútortervezés a buidesignban

Leszámolás a sztereotípiákkal
Rideg, hideg, nem tudnék benne élni érzés. A látszat azonban csal: az egyszerűség és a kényelem nem zárja ki egymást, sőt, az elegáns, visszafogott stílusú formai megoldások alkalmazásával praktikusan használható bensőséges, otthonos hangulatot teremthetünk. Bútoraink jellemzője a kifinomultan igényes kézművesség, akár letisztultan elegáns, akár lendületesebb darabokról van szó. A figyelmes szemlélő számára, ezen mértani egyszerűség mögött gazdag részletkidolgozottság, finoman társított anyaghasználat rejlik.
A büidesign studio 1993 óta tervez és gyárt egyedi bútorokat és kivitelez különböző belsőépítészeti megoldásokat.  
A büidesign studio lakberendezési termékei két csoportra oszthatók. Az első csoportba a kis szériában gyártott egyedi bútorok tartoznak, melyek katalógus alapján megrendelhetők, megvásárolhatók. A másodikba pedig azok az egyedi lakás- illetve irodabeépítések, melyek Büi Szilveszter tervei alapján, az ügyfelek igényeihez igazodva készülnek el.
Megdöbbentő formavilágú, kiváló minőségű, exkluzív és a maga nemében egyedi bútorok jellemezik a büidesign studio kollekcióját.
A modern, egyszerű formavezetés a büidesign stúdiónál már nem egyszerűen csak bútor, hanem, ahogy mi mondjuk: nagyvárosi történet.

borgarnitura01

Asztalok

A buidesign studio által tervezett, fejlesztett és gyártott designasztalok a funkcionalitásnak és az ergonómia elvárásainak való maximális megfelelés mellett, csak olyan anyag alkalmazással és műszaki méretezéssel készülnek, mely maradéktalanul biztosítja a tartós, akár évtizedeken - vagy reményeink szerint - generációkon át tartó kifogástalan működést, de egyben a rendeltetésszerű használat következtében kialakuló esetleges „felületi patina", vagy szállítási-raktározási sérülés helyreállítása is gond nélkül végrehajtható.

dohanyzo01

Mindezt az az immáron másfél évtizedes designszerkezet építő gyakorlatunk garantálja, mely minden esetben statikailag és formailag alaposan konstruált összeállításokban, alapvető fontosságúnak tartja a tiszta geometriai összefüggéseket, és ebből adódóan optimális bútortest-elem, illetve ezek viszonyát meghatározó csomóponti és kiegészítő bútorvasalat alkalmazásokra törekszik.

iroasztal01cseko01

Ágyak

Mi is lehet fontosabb a pihenés szentélyében, mint a jelzett posztamens, mely mint "áldozati oltár" felelős, a rajta eltöltött idő végeztével, testünk regenerációjának szintjéért. Az ágy lehet rövid, olcsó, giccses, ötletes, komfortos, antik, ám azt valószínűsíthetjük, hogy az ergonómia, esztétikum, praktikum együttes rendszerében nem az árverseny biztos befutója a közös nevező.
Talán ez a bútordarab tükrözi legbiztosabban a bűvös ár/érték viszonyrendszernek a használója felé mutatott valós képét, ugyanis már csak a többponton jelentkező kiemelt statikai igényből, illetve méretéből adódó  anyagfelvétele okán nem valószínű, hogy a fenti elvárásoknak maradék nélkül eleget tevő fekhely 2-3 közepes minőségű konyhaszék árából előállítható.
Természetesen egy design ágy esetében, a felhasznált (megfelelő) anyagok, és alkalmazott felületkezelési technológiák árai között óriási különbségek adódhatnak, így részben mérsékelhető az összköltség, vagy abszolút egyénivé tehető a végtermék.

Székek

Leülni lehet pl. a földre, (ne felejtsük el, hogy ezt a világ népességének közel fele teszi, és nem pusztán egzisztenciális, hanem kultúrális okból) esetleg az "annó"-ból örökölt még tisztes szakemberek által megszobrászkodott antik relikviára, vagy a szoc.múltban tömegigénykielégítő indíttatású hazai, netán szigorúan baráti (nem sorolva ide Tisztelt bíró urakat Gyevi-ből) szomszéd országban "elejtett" főleg az esztergályozás tárgykörét alaposan körüljáró diópác csodára.  Ezzel együtt tegyük szívünkre a kezünket, ugye mindannyiunk vágyai között  szerepelhet egy olyan otthon, munkahely, hivatal, stb., melyben az ominózus testhelyzet felvételét elősegítő bútordarabokat tervező személy múzsája nem a galambszürke háziegér volt, illetve a gyártása során kellő, vagy azt messze meghaladó szakértelmet és tapasztalatot építettek bele.

szek01szek02

Baby büi

Töredelmesen be kell hogy valljuk, mi igenis folytatunk "emberkísérleteket", brrr.., sőt többek között a saját gyermekeink az alanyok. Pont ezért büszkék vagyunk arra, hogy természetesen szigorúan ellenőrzött körülmények között, de a legilletékesebbek által kapunk visszajelzéseket a folyamatosan bővülő babybui kollekció darabjainak használhatóságáról.
Arra pedig külön ügyelünk, hogy ezen  termékek csak testbarát,  természetes alapanyagokból, és kellően dokumentált világszínvonalú bio-minősítésű felületkezelő szerekkel készüljenek.
Előnyben részesítjük a tökéletesen csiszolt felületek  natúr, vagy biológiailag tiszta lenolajjal való impregnálását, ahol pedig szükség van az anyagok színezésére vagy lakkozására, úgy  a bevizsgáltan nyál és más testnedválló vizesbázisú termékeket alkalmazzuk.

bolcso01bolcso05

 

A tervezés és gyártásbavitel során kiemelten ügyelünk a biztonságos használat feltételeinek megteremtésére, de természetesen semmi sem tudja pótolni a  minden pillanatra kiterjedő "sasszemű" gondozói felügyelet alaposságát, és a fejlettségi szintnek megfelelő eszközválasztást.
A túlméretezés szándéka, ami más témakörű termékeinknél főleg a hosszútávú használat érdekében kifejtett erőfeszítést tükrözi, az a gyermekbútorok esetében, fokozott jelentőséggel bíró alapvető biztonsági kérdéssé alakul.
Ilyen például az élek és sarkok megfeleló legömbölyítése, vagy pl., a bölcső esetében az üzemszerű használat során, annak speciális geometria alkalmazásával elért kiboríthatatlansága.
Ezen felül nem titkolt szándékunk, hogy az általunk létrehozott, a gyermekek által használt termékek azon felül, hogy formájukat és minőségüket tekintve kiemelkedőek, még a használójuk alapvető általános biológiai, és ezen belül is főleg az intelligenciájuk, és vázrendszerük gyorsabb fejlődését segítsék elő. Lásd: pl, a korai fejlődés szakaszában legfőképpen a még javában alakuló agyi idegrendszerre bizonyítottan jó hatást gyakorló 3 dimenziós lengő mozgás a bölcső esetében, avagy a sokféleképpen sorba rendezhető puzzle formájú kisszék játékra való késztetése.

 

bolcso06bolcso03